MaartenMemorial 2019 | Een bijzonder, fijne MM

Onderstaand de epiloog van de op donderdag 1 augustus 2019 jl. gereden 16de editie.

Voor wie geniet van buiige regen, kon in de ochtend op Rotterdam Ahoy afgelopen donderdag met vijftig tinten (donker)grijs zijn hart ophalen. Toch ambiëren we geen natte passagiers in metalen cabrio-aquariums op vier wielen, of overenthousiaste rijders met excellente slip 'n drift-skills (of laatste toch stiekem wel?). Met buienradars nauwlettend in het oog hanteerden de meeste cabrio-rijders gelukkig de ‘kwestie-van-op-tijd-de-deur-open-doen’- humor met dak, poncho of regenpak paraat.

Het kwam niet zo ver. Want, voor de hoeveelste keer is het inmiddels dat de dag startte met dit weertype en op het moment van vertrek de lucht open trok in stralende zon en strak blauw? Houdt iemand nog de score bij? Er moet wel een superdeal zijn met de weergoden..of met iemand anders?

Volgens ons kwam het vooral ook door jullie, een uitzonderlijk fijne groep passagiers en rijders! Die positieve, bruisende energie die jullie hadden meegenomen.. heerlijk. De superlatief van ‘opperbeste stemming’ waar we om gevraagd hadden.
Rijders, Dank voor jullie tijd en inzet! Groot dank voor ‘being true ladies/gentlemen’, het gezellige en fijne gezelschap dat jullie voor de passagiers vormden en voor de brute bolides die jullie meenamen. Het was weer een editie, met een formidabele verzameling aan exclusief PK-geweld op ’t veld. En dan noemen we toch even speciaal de aanwezigheid van de Senna en bijvoorbeeld de Minotto.
Passagiers, wat een genot om jullie te hebben zien genieten. Het raakt ons om te horen dat sommigen van jullie sinds lange tijden, zelfs in jaren, weer gelachen hebben. Voeding voor de ziel. Wat was het verwarmend en ontroerend om jullie aan het einde van de dag zo voor ons neus te zien staan stralen, glimmen met de breedste glimlach.
Da’s extra lekker ‘Wel thuis!’ knuffelen. Fijn dat jullie een fijne dag hebben beleefd!

Het uiteindelijke opgehaalde bedrag — met dank aan alle donateurs en de fanatieke fondsenwervers onder de rijders — van een whopping 87K ofwel € 87.000,- zal opnieuw besteed worden aan de investering van een state of the art, nieuwe massaspectrometer in het Maarten van Sten laboratorium aan het Erasmus MC Kanker Instituut, te Rotterdam.

Speciale dank natuurlijk aan alle partners/sponsoren en ons topteam vrijwilligers van deze 16de editie voor jullie bijdrage en intense, passievolle inzet.
(rode) Chapeau met diepe buiging!

Doch. Als laatste, naast het extatische gejubel. Zónder stoïcijns en calvinistisch ge-bagatelliseer. Immers, wat voor balans brengt dát in das Leben. De aanloop naar de MM was pittig. Soit. Maar uiteindelijk nog meer vanwege de hoeveelheid opmerkelijk verdrietige en heftige berichtgevingen in de laatste dagen ervoor en erna.
Deze editie moet extra tellen. Zo voelen wij dat.
MaartenMemorial 2019 dragen we speciaal op aan hen die dapper hun waypoints (moeten gaan) bepalen, hebben bepaald, om hun allerlaatste rit te rijden of hebben gereden , en, zonder metafoor, opdragen aan hun dierbaren.

Veel wijsheid.
Veel liefde, kracht, aanvaarding en berusting.
Creëer herinneringen en koester ze, definieer je immateriele nalatenschap en vergeet de humor niet.

Geniet van de kleinste dingen.
Omarm en vier het leven.

 
Hartelijke groet,
organisatie MaartenMemorial 2019