Honderd lachende gezichten en 117.777 euro voor onderzoek in het Maarten van Sten Laboratorium

5 augustus 2015

Gisteren is de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 verreden. Een dag ter nagedachtenis van Maarten van Sten, waarop met sportauto’s kankerpatiënten een dag vergeten dat ze ziek zijn. Dit jaar werd de MaartenMemorial voor de twaalfde keer verreden. Daarnaast is er 117.777 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker in het Erasmus MC Kanker Instituut.

MaartenMemorial ging zoals ieder jaar van start op de parkeerplaats van Ahoy Rotterdam. Na een tussenstop voor de lunch bij het Louwman Museum, eindigde de rit op het Circuitpark Zandvoort, waar enkele snelle rondes op het circuit de dag compleet maakten.
 
Samen maken we kanker kansloos!
Met de MaartenMemorial wordt geld opgehaald voor het gerenommeerde onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De partners en vrienden van het jaarlijkse evenement werken met een begroting van nul euro, zodat elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk terecht komt waar die nodig is. Dit jaar is 117.777 euro opgehaald door middel van (particuliere) donaties, stickersponsoring en de veiling, die traditiegetrouw de dag afsluit. Dit jaar met een bijzonder veilingstuk, namelijk de Lotus Esprit van Maarten. Dit kavel bracht maar liefst 22.000 euro op.
 
In de afgelopen twaalf jaar heeft de MaartenMemorial ruim 1,3 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Het enorme bedrag van dit jaar hebben we alleen kunnen halen met dank aan hoofdsponsor DTZ Zadelhoff en haar ambassadeur Cor van Zadelhoff, maar niet in de laatste plaats dankzij de geweldige inzet van alle honderd rijders. Het geld wordt gebruikt voor verdere inrichting van het Maarten van Sten laboratorium in het Erasmus MC Kanker Instituut.
 
Koen Verhagen, één van de initiatiefnemers van de rit: “Het was dankzij onze vrijwilligers, partners, rijders, sponsors en passagiers weer een fijne dag. We zijn erg blij met de mooie opbrengst voor het Maarten van Sten laboratorium. We weten dat elke euro daar goed besteed wordt. Maar de grootste beloning is toch wel de lach op de gezichten van de passagiers. hopelijk gelukt is om onze passagiers even hun ziekte te laten vergeten.”

Ontstaan MaartenMemorial
Maarten van Sten stierf 4 augustus 2003 op 27 jarige leeftijd aan de gevolgen van een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Sinds 2004 organiseren vrienden van Maarten MaartenMemorial, een dag ter nagedachtenis aan hem. Maarten, fervent Lotus-liefhebber (automerk), bleef tijdens zijn ziekte zolang mogelijk rijden in zijn grote passie. De opmerking van Maarten: "Als ik in mijn Lotus rijd, voel ik mij niet ziek" is de basis van MaartenMemorial.

Partners van de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 zijn onder meer Ahoy Rotterdam, BINK, Circuit Park Zandvoort, eFocus, Louwman Group, House of Lords, Application Partners en Paddock Digital Printing.