FAQ | CONTACT

De meest voorkomende vragen met de bijbehorende antwoorden hebben we hier onder elkaar gezet. We kunnen het bijna niet voorstellen, maar mocht je een vraag bedacht hebben waar de website geen antwoord op geeft, zie dan het laatste puntje van deze pagina..

Can't read this foreign gibberish? For more information about MaartenMemorial in an understandable, non-cloggie language, 
click here.

Waarom?
MaartenMemorial is vernoemd naar Maarten van Sten. Op 4 augustus 2003 overleed Maarten binnen een half jaar op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van melanoomkanker. Tijdens zijn ziekte is Maarten zo lang mogelijk blijven rijden in zijn Lotussen: zijn grote passie. Zijn bezielde statement: "Als ik in mijn Lotus rij voel ik mij niet ziek" , vormt samen met dat hij eenieder een fijne dag wenste op zijn sterfdag, de basis van het script.

Lijkt MaartenMemorial aan de buitenkant louter een automotive karakter te hebben, dit jaarlijks terugkerende evenement kent diens basis in vriendschap, nalatenschap, herdenking en het leven vieren, waarbij de liefde voor het exclusieve automerk Lotus en andere exclusieve merken sportwagens een grote hoofdrol speelt. 

Er zijn drie doelstellingen:
-  (jong)volwassen kankerpatiënten een fantastische, onvergetelijke dag bezorgen

-  Maarten herdenken: we vertellen zijn verhaal, o.m. over zijn passie voor Lotus en andere exclusieve sportwagens

-  Fondsenwerving voor kankeronderzoek in het Maarten van Sten Laboratorium | Erasmus MC Kanker Instituut, Rotterdam

Meer over het evenement lees je hier.


Wie organiseert MaartenMemorial?

Marijn en Naan, beiden al jaar en dag betrokken en onderdeel van de kernorganisatie, zijn thans de draaiende motor achter dit evenement. Op de dag zelf worden zij bijgestaan door zo'n 40 topvrijwilligers en natuurlijk de 100 rijders, waarvan velen zich al jaren tomeloos inzetten. Daarbij zou MaartenMemorial niet kunnen plaats vinden zonder de ondersteuning van onze professionele partners. 

Wie zijn onze passagiers?
Onze Passagiers zijn (jong)volwassen kankerpatiënten en hun Naasten; zoals familie, vrienden of collega's; met een ondergrens van 16 jaar. Patiënten uit het hele land (maar ook bijvoorbeeld Vlaanderen) zijn welkom, zolang ze nog onder behandeling zijn bij een ziekenhuis of minder dan twee jaar ziektevrij zijn. Dit hoeft dus niet noodzakelijkerwijs het Erasmus MC te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook het Westfries Gasthuis in Hoorn of de VU in Amsterdam zijn. De registratie in Rotterdam is verplicht, ook als je in Haarlem of Zandvoort woont. Passagiers (en naasten) nemen kosteloos deel aan de dag.

MaartenMemorial is een van de weinige evenementen voor volwassenen. Helaas blijft deelname van (heel jonge) kinderen onder de zestien jaar een vasthoudend 'nee'.. Primair vanwege veiligheidsredenen en daarbij wordt er voor kinderen al zeer veel georganiseerd. Wij kunnen ouders die zelf kankerpatiënt(en) zijn, zeker wel goed invoelen. Zij willen samen met hun (vaak hele jonge) kinderen, in sommige gevallen, hun laatste herinneringen maken. Indien gewenst helpen wij graag om hen te verwijzen naar andere hele mooie initiatieven waarbij ook met race-auto's wordt gereden.


Wat gebeurt er op de dag zelf? 
Op de dag zelf verzamelen we 100 van Nederlands meest exclusieve sportwagens bij Rotterdam Ahoy. Na de bolides te hebben voorzien van onze sponsorstickers en de registratie van de rijders en passagiers vertrekken we via de lunchlocatie richting Circuit Zandvoort. Daar worden de bolides in vier groepen opgedeeld. Gedurende twee uur kunnen we onze passagiers trakteren op enkele snelle ronden op het circuit. Met een volle buik na spijs en drank wordt de reis terug omstreeks acht uur aangevangen. Uiteraard brengen we onze passagiers weer naar Rotterdam Ahoy. Meer over het evenement lees je hier.

P R O G R A M M A 2024
(kleine wijzigingen voorbehouden):

10:00                 Ontvangst, registratie Rijders
                          + stickeren auto's
10:30                 Ontvangst, regristratie Passagiers
11:40                 Welkomstbriefing
11:50 - 12:00    Verzamelen bij de auto's + Vertrek 
12:45 - 14:45    Lunch & Toespraken 
16:00 / 16:20    Aankomst op Circuit Zandvoort
16:30 - 16:50    Welkom CPZ & Rijdersbriefing
17:00 - 17:02    Openingsronde
17:02 - 19:00    Circuit open (rijden in 4 groepen)
18:30                 De Grill-Meester serveert ..?
19:00                 Circuit gesloten
19:10 - 19:55    - Prijsuitreiking winnaars Loterij
                           - Toespraak over kankeronderzoek
                              Maarten van Sten Laboratorium

20:00                 dankwoord
                          & 1 minuut stilte voor Maarten
                       

                       

Kan ik meerijden?
Ca. 90% van de rijders komen met hun eigen bolide. We streven naar een rijveld wat ongeveer bestaat uit 60 à 70 % Lotussen. Het overige percentage vullen we aan met andere merken spectaculaire exclusieve sportbolides. Een paar auto's zijn dermate moeilijk te vinden dat we de hulp van de fabriek, importeur (Kroymans, Louwman) of dealer inroepen. De ballotage is streng. Neem een kijkje bij Aanmelden Rijders wat voor rijveld we verwachten.

Is dit dan een evenement van Lotus Club Holland?
MaartenMemorial is een op zichzelf staand evenement, maar kent zeker een verband met LCH, met vele Lotus-rijders als leden en van wie een aantal Maarten van Sten persoonlijk gekend hebben.

Hoe vaak wordt MaartenMemorial gereden?
Maximaal 1 maal per jaar, tegenwoordig ergens in de lente. Meerdere edities per jaar organiseren zou puur uit oogpunt van voorbereidingstijd en beschikbaarheid van, ook, onze grootste partners echt niet kunnen.

Kan ik komen kijken?
Kijkers zijn van harte welkom bij Rotterdam Ahoy of op Circuit Zandvoort. Om verkeersopstoppingen etc. te voorkomen, blijft de route die we hebben uitgestippeld voorbehouden aan onze rijders. Voor de goede orde, de aanmeldingen van passagiers en rijders verloopt uitsluitend via deze website. Op de bonnefooi naar Rotterdam komen in de hoop mee te kunnen rijden is zinloos.

Kan ik sponsoren? Of doneren?
Natuurlijk! Alle donaties zijn welkom, klein en groot. Omdat 100 droomwagens genoeg (media-) aandacht trekt, kun je de rijder of auto van jouw keuze direct sponsoren. Of je nu verbonden bent aan MaartenMemorial, affiniteit hebt met het event en wetenschappelijk onderzoek of alleen even een kijkje komt nemen. 

Zoek in het rijdersoverzicht je favoriete bolide op, klik op een van de DONEER-buttons en alles wijst voor zich of klik hier voor de doneerpagina.

Het geld verdwijnt zeker in een grote pot?
Neen. Fondsenwerving bij MaartenMemorial is kristalhelder, uniek en geschiedt in de praktijk tweeledig:
MaartenMemorial streeft er naar en slaagt er in om om niet (kosteloos) of middels gedeeltelijke sponsoring samen te werken met onze vaste partners, waardoor we de kosten relatief zeer laag kunnen houden. Dat is gunstig, want wat onder de streep overblijft, is het netto bedrag - het getal op de teller - wat regelrecht naar de financiering van de in 2023 geïntroduceerde MM-Grant ten behoeve van het Maarten van Sten Laboratorium | Erasmus MC Kankerinstituut, gaat. Benieuwd hoe MaartenMemorial fondsenwerving en onderzoek naar kanker precies vorm geeft? Klik hier.

iDeal, overschrijven & belasting:
Koos je voor de optie overschrijven, maar ben je de mail met gegevens kwijtgeraakt, zoek je bankgegevens of andere informatie; je vindt alle antwoorden op de doneerpagina.

Ja? Toch nog vragen?
Tik graag je vraag middels het contactformulier en we berichten je zo snel mogelijk terug.