Meer over het evenement

Maarten's bezielde statement: "Als ik in mijn Lotus rijd voel ik mij niet ziek", vormt samen met dat hij eenieder een fijne dag wenste op zijn sterfdag, de basis van MaartenMemorial:

Jaarlijks willen we met MaartenMemorial 100 kankerpatiënten (en hun naasten) een fantastische en onvergetelijke dag bezorgen. Daarvoor mobiliseren we rijders met de meest onvoorstelbare exclusieve sportwagens. Onze passagiers en hun begeleiders nodigen we uit om naar Rotterdam Ahoy te komen, waar ze een passagiersstoel, of vaak, een kuipje toebedeeld krijgen in een van de exclusieve sportwagens. Zolang we daar zijn, kunnen alle deelnemers struinen tussen de bolides, bewonderen en verlekkeren, ontmoeten en groeten. Via een lunchlocatie - aldaar vertoevend als een V.I.P. in luxe ambiance - rijden alle bolides via een toerrit door mooi Nederland naar Circuitpark Zandvoort, waar de auto's en passagiers tegen het einde van de middag voor enkele snelle rondes het circuit opgaan: een spectaculaire beleving! De dag wordt in een altijd gezellige sfeer afgesloten met drank en spijs en traditiegetrouw met een minuut stilte voor Maarten. 

"Investeren in vriendschap blijft investeren in de toekomst":
Gedurende de dag vertellen we Maarten's verhaal, aan wie MaartenMemorial is opgedragen. Over wie hij was, zijn passie voor exclusieve sportwagens en Lotus in het bijzonder. Lijkt MaartenMemorial aan de buitenkant louter een automotive karakter te hebben, dit jaarlijks terugkerende evenement kent diens basis in vriendschap, nalatenschap, herdenking en het leven vieren, waarbij de liefde voor het exclusieve automerk Lotus en andere exclusieve merken sportwagens een grote hoofdrol speelt. Het is bijzonder dat je vanuit vriendschap een dergelijk evenement initieert en vorm geeft en uitzonderlijk dat het evenement na zeventien edities nog bestaat en wordt voortgezet door weer daaruit voortgekomen vriendschappen. Wil je graag meer weten over Maarten van Sten? Klik dan graag hier.

Naast het organiseren van een fijne dag hebben we als doelstelling om elk jaar een flink bedrag op te halen voor kankeronderzoek in het Maarten van Sten Laboratorium | Erasmus MC Kanker Instituut. Fondsenwerving bij MaartenMemorial is kristalhelder, uniek en geschiedt in de praktijk tweeledig. In samenwerking met de Erasmus MC foundation zorgen we; naast dat de inkomsten en uitgaven keurig netjes worden bijgehouden, alle donaties rechtstreeks worden overgemaakt naar de rekening bij de Erasmus MC Foundation. De foundation zorgt ervoor dat het geld bij het Hoofd Onderzoek Dr. Theo Luider van het Maarten van Sten Laboratorium terecht komt. De organisatie van MaartenMemorial is op generlei wijze partij betrokken in deze financiele afwikkeling. Dat is ook niet nodig, want de cijfertjes kunnen worden opgevraagd en ingezien in de jaarverslagen. In de afgelopen zeventien edities heeft MaartenMemorial een totaalbedrag van wel liefst € 1.852.000,- netto direct in kankeronderzoek kunnen investeren. Uitgebreid lezen hoe MaartenMemorial fondsenwerving en onderzoek naar kanker precies vorm geeft? Klik graag hier.

Ook de financiering van het evenement is transparant:
In den beginne werd MaartenMemorial daadwerkelijk in zijn geheel om niet (= kosteloos) georganiseerd. Toentertijd een hele prestatie en eigenlijk nog steeds ondanks dat het evenement anno 2024 wel enige kosten maakt. Heden ten dage, twintig jaar later, geldt nog steeds dat de kernorganisatie, alle rijders, alle vrijwilligers dit allemaal doen op basis van om niet. 
Dat geldt ook voor bijvoorbeeld onze vaste, professionele partners. We noemen er graag een paar, zoals: 
Strix, onze website bouwer en master;
- Rotterdam Ahoy, startlocatie
Ook notaris Joris van Kerhof van Familie//Notariaat, de veilingmeester en nog een tiental andere partners dragen bij op basis van om niet.
Van Circuit Zandvoort ontvangen we vanaf 2023 gedeeltelijke, maar zeer zeker, royale sponsoring, evenals van onze andere vaste partners, zoals House of Lords, Application Partners en Paddock Printing, en andere samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld manuren, of bijvoorbeeld het regelen van zaken tegen kostprijs.

Door te blijven streven naar om niet of gedeelteljike sponsoring houdt MaartenMemorial de kosten van het evenement relatief laag. Dat is gunstig, want wat onder de streep overblijft, is het netto bedrag - het getal op de teller - wat regelrecht naar de financiering van kankeronderzoek gaat: het secundaire doel. Soms lijken kosten hoog, maar blijken die kosten relatief zeer bescheiden in verhouding tot wat er geleverd wordt. Een weloverwogen afweging voor het met elkaar verzorgen van een onvergetelijke dag van onschatbare waarde! 

Wij zijn heel dankbaar en voelen het als een groot compliment om te weten dat voor velen, zoniet allemaal, MaartenMemorial iets intrinsieks geworden is. Beschouw al deze formidabele goodwill en samenwerking maar als kracht en kwaliteit van dit evenement..